Varför älskar svenskar att åka till Thailand?

Det är ett av de allra populäraste resmålen bland svenskar och år efter år tar vi vårt pick och pack och reser bland tusentals andra ned till det asiatiska landet. Men varför är det så populärt att åka till Thailand och vad är det som drar så många dit?

Här listar vi några olika anledningar som vi vet finns hos många svenskar och varför de åker till just Thailand.

1. Värmen och klimatet

Det kommer säkerligen inte som någon chock för någon svensk att vi har kallt klimat och Thailand har ett varmt och skönt klimat. Vi svenskar mår ofta bra i värme och sol så detta är förstås en av de största anledningarna till att många åker dit. Men det finns förstå många varma länder så detta är förstås inte den enda anledningen.

2. Maten

Den Thailändska maten med sina rödcurrystinna grytor är mycket goda. Så goda att det idag finns många Thairestauranger även i Sverige. Vill du uppleva riktigt god mat så är verkligen Thailand ett bra resmål.

3. De vänliga människorna

Många som reser till Thailand tycker också om det Thailändska folket för deras vänliga och hjälpsamma sinnelag. Man trivs helt enkelt bland detta folk.

4. Den avslappnade livsstilen

Att vi i västvärlden och även i Sverige lever ganska stressade och informationsfyllda liv gör att många slappnar av på ett alldeles särskilt sätt när de reser till Thailand. Här har man ett lugnare tempo (förutom i trafiken) och det känns enkelt att ligga på stranden och bara slappa med en drink.

5. Dykningen

Thailand har begåvats med mycket vacker natur och närheten till det tropiska havet gör att dykning och snorkling blir en häftig och vacker upplevelse. Många svenskar åker just till Thailand för att dyka och uppleva naturen under ytan.

Läs gärna mer om landet och exempelvis phuket. Där du hittar mer information om vad du kan göra när du besöker landet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *