Guidade turer i Göteborg – Sveriges näst största stad

Göteborg är Sveriges näst största stad med nästan en halv miljon innevånare. Staden vid västkusten innehåller även mer än de kända turistattraktionerna Liseberg, avenyn och fiskekörkan. Det finns mycket att se i denna stad om man hittar rätt vägledning.

Alternativ för guidade turer i göteborg

Det finns förstås mängder av olika alternativ för dig som vill få vägledning genom Göteborgs gator och torg. Ett av de mer kända är båten som kallas för paddan som är en pråmliknande båt som tuffar runt i Göteborgs kanaler och hamninloppet. Här får du både se innerstaden och höra om historien men även åka runt i hamnen. Turen tar cirka 1,5 h och är väl värt att hänga med på för dig som inte tidigare har åkt med denna. En liten varning kan ges vid dåligt väder då båten inte har något tak!

För dig som vill slippa att, eventuellt bli blöt, eller inte gillar när det gungar så finns det även alternativ för landkrabban. Samma bolag som sköter paddans turer har även guidade bussturer genom staden. Här får du guidning genom stadens kändaste områden i en buss och du får en historisk blick på staden göteborg. Bussarna avgår från Avenyn utanför stora teatern.

Ett annat båttips kan vara att ta sig en tur ut till Vinga, Evert Taubes uppväxtplats. Det avgår en båt (M/S Walona) från Stenpiren i Göteborg ut till Vinga och där kan du gå på guidad tur på ön och dess museum. Ett tips är att du på sommaren tar med dig badkläder och snorkelutrustning och tar en sväng till till naturhamnen på ön med klart vatten och mycket naturliv att kika på under ytan.

Du kan hitta fler tips om guidade turer och utflyktsmål på Goteborg.com.

Har du egna tips på guidade turer som du har uppskattat? Kommentera gärna så fyller vi på listan här ovan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *